Olduğunuzdan Zayıf Gösterecek Giyim Hileleri

Kilolarınız olmasını gerektiğini düşündüğünüzden fazla olabilir. Aslında günümüzde gerek çalışma şartlarından gerekse de yenidünyanın bize dikte ettiği yaşam biçimimizden ötürü düzenli beslenmemiz pek de mümkün olmuyor. Bu da kısa zaman içerisinde kilo almamıza sebep oluyor. Erkeklerde de kilo almak önemli olsa da bu durumu en fazla kafaya takan kadınlar oluyor. Bu nedenle de kadınların birçoğu bu kiloları gizleyebilmenin yollarını arıyor.

Böylece kilo verilemese de kıyafetler sayesinde kilolu değilmiş gizi gözükebilirsiniz. Peki, gerçekten de kıyafetler sayesinde fazla kilolarınızı gizlemek mümkün mü? Bunun cevabı evet. Eğer doğru kıyafet seçimi yaparsanız pekala da fazla kilolarınızı gizleyebilirsiniz. Ancak doğru kıyafeti seçebilmeniz için de önce bazı şeyleri bilmeniz gerekir. Şimdi bunlara bakalım:

Hangi Vücut Tipine Sahipsiniz?

Her kadın normalde olduğundan çok daha güzel görünmek istemektedir. Bu güzelliği sağlayabilmek için ise önce vücudunuzu tam anlamıyla tanıyor olmanız gerekir. Kadınlarda ve erkeklerde uzun yıllardır tanımlanan bazı vücut tipleri bulunmaktadır. Eğer siz de güzel ya da zayıf görünmek için kıyafet seçmek istiyorsanız öncelikle vücut tipinizin ne olduğunu öğrenmelisiniz.

Vücut tipinizi bilmeniz ve hayatınızı ona göre idame ettirmeniz güzel görünmenizin yanında sağlıklı bir yaşam sürmenizi de sağlayacaktır. Bu tiplerden ilki olan armut tipiyle başlayalım. Bu vücut tipine sahipseniz spora önem vermeniz gerekir. Ama bu sporu alışkanlık haline getirmelisiniz. Bu tip vücutlarda neredeyse bütün kilolar göbeğin çevresinde yoğunlaşır. Bunun önüne geçmek için hemen yemeklerinizin porsiyonlarında küçültmeye gitmelisiniz. Ayrıca yağsız ve sebzeli yemekleri yemeniz de sizin için iyi olacaktır.

Diğer bir tip olan sütunda ise küt bir boyun, uzun bacaklar ve dikdörtgeni andıran bir vücut vardır. Sahip olduğunuz vücut böyleyse sağlığınız oldukça yerinde demektir. Spora ve porsiyonlarınıza o kadar da çok dikkat etmenizin bir mantığı yoktur. Diğer bir tip olan elma tipindeyseniz göğüsleriniz dolgun, göbeğiniz geniş ve çok fazla basenleriniz var demektir. Bu tipteyseniz oldukça çabuk bir şekilde kilo alabileceğinizi unutmayın.

Yediklerinize fazlaca dikkat etmenizi öneririz. Eğer ince bacaklara, geniş omuzlara ve kalın bele sahipseniz havuç tipindesiniz demektir. Bu tipler üst bölümlerini gizlemeye yönelik kıyafet seçmelidir. Erkeklerin en çok beğendiği tip olan kum saati vücuttaysa kalça ve göğüsler dolgun, bel oldukça incedir. Bu vücut tipini kaybetmemek için de dikkatli beslenmeye özen göstermelisiniz.

Zayıf Görünmek İsteyenler Hangi Renkleri Tercih Etmelidir?

Fazla kilolarım var, kilo veremiyorum ama ince görünmek istiyorum diyenlerdenseniz yazımızın devamı tam da size göre. Kilonuzu gizlemeyi düşünüyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta kıyafet renkleri olmalıdır. Vücudunuzun neresi inceyse orasını vurgulamanız kilolarınızı gizlemek için önemli bir adım olacaktır. Zayıf tarafınız için vurgusu yüksek olan bir renk seçmelisiniz.

Gizlemek istediğiniz yer içinse seçmeniz gereken renk vurguladığınız bölgenin tam tersi olmalı yani sadece bir renge sahip olmalıdır. Birbirine iki zıt bölgeleriniz için kıyafetleri seçmenizin ardından şimdi sıra insanların dikkatlerini çok daha fazla dağıtmaya geldi. Bunun içinse yapacağınız şey çok daha değişik renklerde olan aksesuarlar ve şapkalara yönelmektir. Mesela yeşil elbise seçtiyseniz bu elbisenin altında seçeceğiniz ayakkabı kırmızı olmalıdır.

Aynı şekilde aksesuar renklerini de ayakkabınız ile uyumlu olacak şekilde seçebilirsiniz. Yine rengi lacivert olan pantolonunuzun üzerine krem renkli bluz ve onun üzerine de yine lacivert bir ceket giyebilirsiniz. Aksesuarlarınız da ceket renginiz ile aynı olursa kilolarınızı gizleyebilirsiniz.

Zayıf Görünmek İsteyenler Hangi Renkleri Tercih Etmelidir?

Daha Zayıf Gösteren Kıyafet Desenleri Hangileridir?

Kilolu olup da yaptığımız en büyük hata yatay çizgili kıyafetler seçmektir. Bu çizgiler yüzünden zaten fazla olan kilolarınızı karşınızdaki insanların gözünde daha da fazlaymış gibi gösterebilirsiniz. Bu nedenle seçeceğiniz kıyafetlerin çizgileri dikey olmalıdır. Ayrıca V yakaya sahip olan kıyafetlerin de kilonuzu gizlemenize yardımcı olacağını unutmayın. Elbiselerinizdeki desenlere de bu noktada dikkat etmelisiniz. Desenleri ufak olan elbise ya da kıyafetleriniz sizi olduğunuzdan daha narin gösterir. Kumaşlar üzerindeki desenler arttıkça sizin kilonuz da doğru orantılı bir şekilde artış göstermektedir.

Hangi Parçaları Tercih Etmek Sizi Daha Zayıf Gösterir?

Kilonuz fazla ve hiçbir şey kilo vermenizi sağlamıyor mu? Kilo veremediğiniz için kötü göründüğünüzü mü düşünüyorsunuz? Öncelikle bu düşünceden sıyrılmalısınız. Unutmayın ki zayıflık kavramı, kilolu kavramı olmasaydı ortaya çıkmazdı.

Bu yüzden  öz güveninizi kaybetmemeli,bedeninizle barışık olmalısınız . Bazı giyim hileleri ile kilonuzu diğer insanlardan saklamanız mümkündür. Uzun boylu kıyafetleri seçmek sizin için bir başlangıç olmalıdır. Ama bu kıyafetleri seçerken renklerini de siyah veyahut koyu tonlu renklerden oluşmasına dikkat edin. Bu taktik sizin sadece zayıf görünmenizi sağlamakla kalmaz aynı zamanda artık siz olduğunuzdan çok daha uzun bir görünüme de sahip olacaksınız. Eğer kilolarınız kalça kısmında toplanmışsa bunun için bir kemer kullanabilir böylece kalçanızdansa belinizin dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz.

Kalça büyüklüğünü saklamak için bir sonraki adımınız ceketlerdir. Ancak bu ceketi bedeninizi tam olarak saran değil de size biraz bol gelen ve kalçanızın kapanmasını sağlayacak şekilde uzun olarak seçmeniz gerekir. Ancak ceketinizin bolluğunda aşırıya kaçmak kilonuzu daha da açığa çıkarabileceğinden bolluğunu iyi bir şekilde ayarlamalısınız. Ayrıca pantolon seçimlerinizde tercihinizi yüksek belli pantolonlardan yana yapmalısınız. Likralı yapıya sahip kot pantolonlar da kilo gizlemede ustadırlar. Bu pantolonun üzerine bol kıyafetler seçerek başarıya ulaşabilirsiniz. Ayrıca seçeceğiniz ayakkabılar da kilonuzu gizlemede etkilidir. Örneğin topuklu ayakkabılara yönelmeyi tercih ederseniz bu ayakkabılar bacak boylarını uzun göstereceğinden amacınıza ulaşmış olursunuz. Topuklu ayakkabılar sayesinde az kilolu ve uzun boylu görünebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı