2020 Gelinlik Modelleri

Her kadın, gelin olduğunu ve evlendiği günün özel ve güzel geçmesini ister. Bu günün en etkileyici seçimi ve mutluluğu etkileyecek en büyük faktörlerden birisi de gelinlik seçimidir. Gelinlik, kadınların her zaman hayalini kurduğu, zarif ve günün önemli kişisi olarak görünmelerini sağlayan bir elbisedir. Kadınların zevkle seçtikleri, özel günlerde giydikleri gelinliklerde 2020 yılının modası da değişti.

Eskiden, modanın bu kadar herkes tarafından bilinmediği ve takip edilmediği dönemlerde, bütçenin yettiği ve vücuduna oturan modeli tercih etmek zorunda kalan kadınlar, değişen moda ve çeşitlilik arasında, kendi zevklerini konuşturma imkanı bulmaktadır. Özel günlerini en havalı şekilde yaşamak ve günün parlayan yıldızı olmak için vücut tiplerine göre gelinlik seçmenin önemi büyüktür.

Gelinliğin tercih edilmesinden sonra, sırayla ayakkabı ve duvak da seçilmelidir. Duvak gelinliğin şekline, uzunluğuna ve rengine göre çeşitlenmektedir. Uzun duvaklar, uzun boya sahip gelinlerin tercih etmesi gereken modeller arasındadır. Kısa ve elbise uzunluğundaki duvaklarsa orta ve kısa boylu kadınlara daha uygundur.

Boyunuzun olduğundan kısa görünmesini sağlayabilecek olan uzun duvaklar, gece boyunca başınızın ağrımasına da sebep olabilmektedir. Ayakkabılar  seçiminde yüksek topuklu tercih edilebilirken aynı zamanda dolgu topuk ve babet türünde de seçimler yapılabilmektedir.

2020’de Trend Olan Gelinlik Modelleri

Düşük omuzlu modeller bu senenin de en moda gelinlikleri arasında yer alıyor. Özellikle tüllerin çoğunlukta olduğu gelinliklerde, düşük omuz kullanmak hem son derece dişi hem de elit görünmenize yardımcı olacak. Bembeyaz bir gelinlik içerisinde, kuğu gibi süzülürken, omuzlarınızı ortaya çıkartarak, dikkatleri başınıza, makyajınıza ve saçınıza çevirebilirsiniz. Düşük omuzlar, genellikle tasarımında destekli göğüs kupuna sahiptir. Böylece gelinliğinizi sürekli düşmemesi için tutmak zorunda kalmazsınız.

Uzun kollar ve hayal tül işlemesi, gelinliklerde en sık karşılaşacağımız detaylardan. Saf ve temizliği belirten beyaz gelinliklerde, kol dekoltesini hayal tül içerisinde, işlemeli ve boncuklu olarak tercih edebilir dilerseniz dantelli kollardan yana şansınızı deneyebilirsiniz. Dantel kollardaki detayların gelinliğin diğer kısımlarında da devam ettiğine emin olun.

V yaka kesim dilenirse göğüz bölgesinde dilenirse sırtta kullanarak, dekolte vermeyi ve zevkli bir gelinlik seçmeyi sağlar. Özellikle kalın askılı gelinlik tercih edecek adaylar, mutlaka v yaka gelinlikleri bu sezon incelemeli. Çünkü elbisenizin ağırlığını omuzlarınıza verirken aynı zamanda kısa olan boyun aralığınızın da daha derin görünmesinde fayda sağlamaktadır.

Kısa gelinlikler, son dönemde pek çok ünlü kişi tarafından tercih edilmektedir. Genellikle klasik uzun gelinliğin yerine tercih edilen bu kısa diz hizasında ve üzerindeki beyaz gelinlikler, nikah yapacaklar tarafından seçilmektedir. Düğünlerde gösterişli ve uzun elbiselerin tercihi de bu yüzden daha fazladır. Dileyen gelin adayları, kısa kabarık gelinlikler ya da kalem etek kesimli gelinlikler tercih ederek, kendi tarzlarını ve farklarını ortaya koyabilir.

Straplez gelinlikler, geçmişten günümüze en çok tercih edilen modeller arasındadır. Bu sene de çeşitlendirilmiş gelinlik modelleri arasında yerini alan straplez ürünler, kırık beyaz, dantel işlemeli olarak çeşitlenmektedir. Özellikle gelinliğin altında tarlatan olması ve ağırlığına bağlı olarak, straplez gelinliğin tercih edilmesi şekillenmektedir. Straplez görünüme sahip fakat hayal tülle desteklenmiş gelinlikler de bu sene moda olanlar arasına girmiştir. Kalın askılı bir elbise gibi, hayal tülle omuzlara oturan gelinlik, uzaktan bakıldığında kolayca straplez gibi görünmektedir.

2020’de Trend Olan Gelinlik Modelleri

Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vücut tipleri, kadınların gelin oldukları günlerde şık görünmesinin ipuçlarını içermektedir. Bu özel günlerde, kadınlar kendi bedenlerini incelemeli, en zarif görünecekleri modellere yönelmelidir.

Moda danışmanlarının belirlediği vücut tipleri beş farklı alt kategoriye ayrılmaktadır. Böylece gelinlik seçiminde model sınırlamasına gidilerek, kadınların daha kolay karar vermesine yardımcı olunmaktadır. Armut, elma, ters üçgen, dikdörtgen ve kum saati formları olarak adlandırılan vücut tiplerinde, her bir kategorinin geometrik şeklinden faydalanılmıştır.

Elma tipi vücut kadınları genellikle geniş omuzlara sahiptir. Geniş omuzlarına eşlik eden genişlikte dolgun göğüslere de sahiptir. Vücudunun üst kısmı oldukça dolgun olmasına rağmen, dar kalça yapısına sahiptirler. Bu durumda giyecekleri elbiselerin vücutlarını eşitlemesi gerekmektedir. Elma tipindeki bir vücuda sahip gelin adayı, kalçalarını olduğundan geniş göstererek, omuzlarıyla dengelenmesini ve göğüslerini ortaya çıkartmasını sağlayacak A kesim gelinlikler tercih edebilir. Göğüs altından oturtularak, kloş inen eteğe sahip bu gelinlik, elma tipi vücuda uygundur.

Armut tipi kadınları, genellikle küçük göğüslere ve dar omuzlara sahip olmalarının yanında geniş kalçalarıyla öne çıkarlar. İncecik bellerini gösterebilecekleri ve öne çıkartabilecekleri gelinlikler arasında yer alan prenses kesimler, omuzları olduğundan geniş göstererek, kalçaları gizlemektedir.

Dikdörtgen adı verilen vücut tipine sahip gelin adayları, genellikle her gelinliği layığıyla taşımaktadır. Vücudun dikkat çekici olan bölgesi olarak belin ortaya çıkartılması önemlidir. Vücudunuzun hatlarını takip edecek, düz ve kabarık olmayan gelinlik modelleri size daha çok yakışacaktır.

Kum saati vücut modeli, incecik bir bel, geniş ve dolgun kalçalar ve göğüslere işaret eder. Kadınların bu tip bir vücuda sahip olması, balık kesime sahip gelinlikleri harika taşıyacağını göstermektedir. Aynı zamanda dilenirse, diğer modeller arasında yer alan A kesim ve prenses model de kum saati formuna uygundur. Dilenirse kısa gelinliklerde de bu modeller tercih edilerek değişiklik ve farklılık yaratılabilir.

Ters üçgen vücut tipi, geniş omuzlar ve göğüslerin yanında ince bel ve basenlere gönderme yapmaktadır. Bu tip bir vücutta, kalçaların en az göğüsler ve omuz kadar geniş gösterilmesi gerekir. Bele vurgu yapan ve ardından genişleyen gelinlikler, vücudun simetrisini sağlamaktadır. V yaka kesimler, dikkati göğüs bölgesinde toplayarak, kalçalara ve omuzlara dikkatin kaymasını engellemektedir. Aynı zamanda, straplez modeller de tercih edilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı