Parfüm Seçimi Nasıl Yapılır?

İnsanlar tarafından en çok tercih edilen güzellik ve bakım ürünleri arasında parfümler yer alır. Bu sebeple de pek çok marka farklı özelliklerde parfüm üretimi yapar. Bu sebeple kişilerin parfüm seçimini yapmaları zor olur. Kişiler genelde zevklerine uygun gördükleri parfümleri kullanmayı seçerler. Ancak doğru olan mevsimine, cinsiyete ve yaş gibi kriterlere uygun olacak parfümleri seçmektir. Kişiler seçim yapmakta zorlanırlarsa satış görevlilerinden yardım alarak seçimi kolaylaştırabilirler.

Parfüm Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde çok fazla parfüm çeşidi insanlar tarafından kullanılır. Ünlü markalara ait farklı özelliklerde pek çok parfüm vardır. Bu sebeple parfümleri ancak kokularına göre çeşitlere ayırmak mümkündür.

Bu çeşitler meyve kokuları, çiçek kokuları, baharatlı kokular, sabunsu kokular ve odunsu kokular olabilmektedir. Yaygın olarak kullanılan çiçek ve çiçeksi kokular arasında menekşe, papatya, gül, yasemin, lotus, gardenya, nergis ve sümbül yer alır. Yaygın olarak kullanılan meyve kukuları arasında ise portakal, bergamut, vanilya, kayısı, şeftali, kavun ve ananas kokuları bulunur. Parfüm çeşitleri arasında bulunan odunsu kokular ise kehribar, sandal ağacı, çam ve ardıç gibi kokulardır.

Baharatlı kokular arasında en çok tercih edilenler ise defne, anason, lavanta, tarçın, nane, fesleğen ve yenibahar kokaları bulunur. Genelde kadınlar tarafından meyve ve çiçek kokuları tercih edilirken erkekler tarafından daha odunsu ve baharatlı kokular tercih edilir. Bu parfüm çeşitlerinin bazıları ferahlık etkisi verirken bazıları yoğunluk etkisi vermektedir.

Parfüm Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kişiler günlük kullanım için ya da özel günler için parfüm almak isterler. Aslında kolay gibi görünse de parfüm seçimi zor ve dikkatli yapılması gereken bir iştir. Parfüm seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler vardır. Bu kriterler şunlardır; cilt uyumu, yaş, cinsiyet, mevsim ve kalıcılıktır.

Parfüm seçiminde öncelikle başkalarında görülen parfümlerin seçilmemesi gerekir. Çünkü genelde kullanan kişide beğenilen parfüm kokusu kişilerin kendi kullanımlarında aynı zevki vermez. Ayrıca parfüm alırken ucuz olması tercih sebebi olmamalıdır. Çünkü genelde ucuz olan parfüm kokularının kalıcılık süresi oldukça azdır. Bunun dışında parfüm seçimlerinde cilde uyumlu olması son derece önemlidir. Bu sebeple kişilerin parfüm seçiminde parfümleri en azından bileklerine sıkarak nasıl etkisi olduğunu görmeleri gerekir.

Parfüm seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer kriter ise yaştır. Kişilerin parfümleri yaşlarına göre seçmeleri gerekir. Örneğin genç yaşlardaki insanlar için ideal olan parfümler çiçeksi ve ferah kokulara sahip olan parfümlerdir. Bu sebeple daha yaşlı kişilerin bu parfümleri kullanmaları pek uygun olmaz.

Aynı şekilde 30 yaş üzerinde olan kişilerin tercihi daha çok yoğun kokular olmalıdır. Bu kokular genç insanlar tarafından tercih edildiğinde itici olur. Bu sebeple kişilerin yaşlarını yansıtacak parfümleri ve kokuları kullanmaları gerekir. Bunun dışında erkekler için özel hazırlanan parfümlerin erkekler tarafından kadınlar için hazırlanan parfümlerinde kadınlar tarafından kullanılması gerekir.

Çünkü karşı cinsi etkileyici özelliği olan parfümler karşı cins düşünülerek uyaranlar kullanılarak üretilmiştir. Bu sebeple erkek kokusuna sahip bir kadının karşı cins tarafından ilgi görmesi ve kokusunun beğenilmesi mümkün olmamaktadır. Parfüm seçiminde dikkat edilmesi gereken başka bir kriterde mevsimdir. Örneğin nemli havalarda kişilerin ağır kokulardan uzak durması daha ferah kokulara sahip parfümleri kullanmaları gerekir. Aynı şekilde de kişilerin kış aylarında daha baskın kokuları tercih etmesi gerekir.

Parfüm

Cilde Uyumlu Parfüm Kokusu Nasıl Seçilir?

Parfüm kokusu seçimlerinde cildin önemi oldukça büyüktür. Çünkü parfümü taşıyan insanını cildidir. Bu sebeple cilde uygun parfümlerin seçilmesi gerekir. Cilt konusunda uzman olan isimler esmer cilde sahip olan kişilerin yoğun özellikteki parfümleri kullanmalarının önerirler. Aynı şekilde sarışınlar içinde hafif kokuları önerirler.

Örneğin vanilyalı parfümler sarışınlar için ideal olan parfümlerdir. Kumral cilde sahip olan kişiler için ise önerilen baharatlı parfümlerdir. Kişiler bu önerilere göre parfüm seçimi yapabilirler. Ayrıca cildin yağlı ya da kuru olmasını göre de farklı parfüm seçimleri yapılır. Yağlı ciltlerde parfümler uzun süre kaldığı için yağlı cilde sahip olan kişiler daha hafif olan kokuları tercih edebilirler.

Aynı şekilde kuru cilde sahip olan kişilerde parfüm daha kısa süre kalır. Bu sebeple kuru ciltli kişiler baskın kokuları tercih edebilirler. Parfüm seçiminde cilt tipi kadar cildin temizliğinin de etkisi vardır. Temiz cilde sıkılan parfüm etkisini daha doğru bir şekilde gösterir. Bu sebeple kişilerin parfüm denemelerini temiz ciltleri üzerinde yapmaları gerekir.

Ayrıca parfüm seçimleri öncesinde tüketilen gıdalardaki baharat ve tuz oranları da ciltteki parfüm etkisini değiştirmektedir. Bu sebeple parfüm seçecek kişilerin bu gıdalardan uzak durması gerekir. Bunlar dışında kişilerin ciltlerinde kalıcı olacak parfümü tercih etmeleri gerekir. Bunun içinde parfüm cilde sıkılıp bir süre beklenerek kalıcılığın ne kadar olduğu anlaşılabilir.

Hediye Parfüm Alırken Hangi Kriterler Önemlidir

İnsanlar kendileri için parfüm satın alabilecekleri gibi sevdiklerine ve yakınlarına hediye etmek amacıyla da parfüm alabilirler. Ancak kişilerin kendi parfüm seçimlerinde dikkat etmesi gereken kriterler olduğu gibi hediye parfüm alımlarında da dikkat etmeleri gereken kriterler vardır.

En önemli kriter ise hediye alınacak kişinin parfüm zevkinin bilinmesidir. Hangi kokuları ya da hangi markayı kullandığı bilinen kişiye daha kolay parfüm satın alınabilir. Örneğin parfüm hediye alınmak istenen kişi çiçek kokularını seviyorsa o kişi için yasemin, leylak, menekşe, lavanta ve gül kokularına sahip parfümler alınabilir. Kişinin zevkinin bilinmediği durumda ise yaygın olarak kullanılan hafif ve çiçek kokuları tercih edilebilir. Bunun dışında hediye parfüm alınacak kişinin tarzı da iyi bir kriterdir. Örneğin kişi spor yaşamayı seven bir kişiyse onun için enerjik kokulara sahip olan parfümler ideal olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı