Kişisel Tarzınızı Bulmanızı Sağlayacak Tüyolar

İnsanların kendi tarzları vardır ve buna uygun olarak giyinirler. Sizlerde   zaman içinde tarzınızdan sıkılıp değiştirmek isteyebilir veya tarzınız olmadığını düşünerek tarzınızı oluşturmak isteyebilirsiniz.

Ancak bunu yapmanız için tarzınızı bulmanızı sağlayacak olan tüyoları bilmenizi gerekir. Tarz belirlemenizi sağlayacak tüyolar şunlardır; vücudu tanımak, stil ikonu belirlemek, sevilen renk ve stilleri belirlemek, tarzını sevdiğiniz markayı seçmek, aksesuar zevki belirlemek ve dolaptaki fazla kıyafetleri atmaktır. Bu tüyoları doğru bir şekilde uygulayarak zevkinize göre giyim tarzınızı belirleyin.

Vücut Tipinizi Tanımanın Önemi

Kişisel stil belirlemenin en önemli aşaması vücut tipini tanımanızdır. Vücudunuzu ne kadar tanırsanız vücudunuzun özelliklerine uygun olan kıyafetleri seçerek stilinizi kolayca belirleyebilirsiniz. Elma, armut, kum saati ya da dikdörtgen olarak ifade edilen vücut tiplerinden hangisine uygun olduğunuzu belirleyebilirsiniz.

Vücut tipi belirleme işleminden sonra da vücut tipi için önerilen kıyafetleri seçerek tarzınızı oluşturabilirsiniz. Örneğin kum saati vücut tipine sahip biriyseniz kalçalarınızın ön plana çıkacağı kıyafetleri giyebilirsiniz. Balık elbise modelleri senin için ideal olacaktır. Atletik ya da dikdörtgen vücut tipine sahipseniz bu tipteki vücutlar için önerilen kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Örneğin kolsuz veya belden oturtmalı kıyafetleri seçerek tarzınızı belirleyebilirsiniz. Aynı şekilde armut vücut tipine sahip olan birisiyseniz büyük kalçalarınızı saklayacak ya da küçük gösterecek özelliklere sahip kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Bu örnekler gibi vücut tipleri için yapılan önerileri dikkate alabilmeniz için öncelikle vücudunuzun hangi tipte olduğunu belirlemeniz gerekir.

Dolabınızı İnceleyin-Giymediklerinizi Çıkarın

Kendiniz için bir stil belirlemek istiyorsanız vücut tipini tanımaktan sonra uygulayacağınız ilk adım dolabınızı incelemek olacaktır. Dolabınızı inceleyin ve dolabınızda ne tarzlarda ya da hangi renklerde ürünler olduğunu görün. Daha sonra bu ürünler içinde sene içinde ya da mevsim içinde giymediklerinizi belirleyin.

Ayrıca aldıktan sonra bir kere bile giymediğiniz kıyafetleri seçin. Giymediğiniz ve dolabınızda fark bile etmediğiniz kıyafetler genelde sizin tarzınıza uygun olmayan kıyafetlerdir, Ayrıca giymediğiniz bu kıyafetleri indirimli diye almış bile olabilirsiniz. Bunun için öncelikle giymediklerinizi çıkarın.

Kalanlar sizin giymekten zevk aldığınız ya da size yakıştığını düşündüğünüz kıyafetlerdir. Bu kıyafetlerden yola çıkarak stiliniz için belirleme yapabilirsiniz. Dolabınızdaki kıyafetlerle uyumlu olacak parçaları satın alarak stilinizi yansıtabilirsiniz. Bunun dışında kendinize yepyeni bir stil oluşturmak için de dolabınızda bulunan kıyafetleri kullanabilirsiniz ve bu kıyafetlerden yeni kombinler oluşturabilirsiniz. Bir eteği daha önce giymediğiniz bir bluzla giyerek yeni bir kombin oluşturabilirsiniz. Aynı şekilde giymediğiniz bir ceketi pantolonla kombin ederek kullanabilirsiniz. Dolabınızda bulunan farklı ürünlerle aykırı stiller oluşturabilirsiniz. Ayrıca dolabınızda bulunan ürünlerin hiç birinin yeni stilinizde olmasını istemezseniz dolabınızı boşaltarak belirlediğiniz stile uygun olacak kıyafetleri almak için alışverişe çıkabilirsiniz.

Alışveriş sırasında stilinize uygun olacağını düşünerek aldığınız yeni kıyafetleri dolabınıza yerleştirerek gerektiği zamanlarda kullanabilirsiniz. Özel günlerde ya da günlük yaşamınızda bu ürünleri kullanarak tanıdıklarınıza yeni stilinizi gösterebilir ve onlardan yorumlar alabilirsiniz.

Kendinize Bir Stil İkonu Belirleyin

Kişisel stiliniz olsun isterseniz kendinize örnek alabileceğiniz bir stil ikonu belirleyebilirsiniz. Ancak bu tamamen belirlediğiniz stil ikonunun giydiği kıyafetleri giymeyi ifade etmez. Aksine seçtiğiniz stil ikonunun tarzını örnek alarak kendi tarzınızı belirleyebilirsiniz. Söz konusu ikonun giyim tarzını inceleyerek onun tarzından aldığınız tüyoları uygulayabilirsiniz.

Stilinizi belirlemek için faydalanabileceğiniz stil ikonları genel olarak ünlü isimlerdir ve bu isimler stilleri belirleyerek insanlar tarafından takip edilirler. Sizlerde bu isimlerden yararlanabilirsiniz. Günümüzde stil ikonu olarak kabul edilen ünlü isimlerden bazıları şunlardır; Rihanna, Beyonce, Olivia Palermo, İrene Kim, Yasemin Özilhan, İvana Sert ve Eda Taşpınar gibi isimlerdir. Bu gibi ünlü isimlerin stillerini beğeniyorsanız bu isimlerden birini stil ikonunuz olarak belirleyin.

Kendinize Bir Stil İkonu Belirleyin

Sevdiğiniz Renk ve Stilleri Belirleyin

Kendinize ait bir stil belirlemek için en önemli adım sevdiğiniz renk ve stilleri belirlemektir. Bunun için kıyafetlerinizi gözünüzün önüne getirin ve hangi renkleri daha çok sevdiğinizi belirleyin. Canlı renkleri seviyorsanız stilinizde canlı renkleri tercih edin. Ayrıca daha klasik ve canlı olmayan renkleri seviyorsanız bu renkleri de stilinizde kullanın.

Örneğin siyah rengi seviyorsanız siyah renk ile iyi kombin oluşturacak renkleri kıyafetlerinizde seçebilirsiniz. Siyah değil de daha dikkat çekici ve tutkulu olan kırmızı rengini seviyorsanız da kırmızıyla uyum sağlayacak renkleri kullanarak kendinize bir stil belirleyebilirsiniz. Renkler dışında stilinizin nasıl olduğunu da belirleyebilirsiniz.

Örneğin giyim stilinizin klasik olmasını istiyorsanız ya da klasik kıyafetleri seviyorsanız klasik detaylara sahip ürünleri alarak stilinizi oluşturabilirsiniz. Spor giyinmeyi seviyorsanız kendinize spor tarzında bir stil belirleyebilirsiniz. Stil ya da renk belirlemelerinde kendinizi mutlu ya da güzel hissetmeniz önemlidir.

Bu sebeple yaptığınız belirlemelerde hangi renkleri ya da tarzdaki kıyafetleri sevdiğinizi göz önüne alarak belirleme yapmalısınız. Yaptığınız renk ve stil belirlemesi sonrasında stilinize uygun kıyafetinizin olmadığına karar verirseniz stilinize uyacak kıyafetleri mağazaları gezerek bulabilirsiniz.

Tarzını Sevdiğiniz Markayı Seçin

Tarzınızı belirlerken renk, desen ve işleme gibi detaylar sizin için belirleyici olabilir. Aradığınız detaylar ise giyim mağaza ya da markalarında yaygın olarak bulunabilir. Böyle bir durumda markanın size hitap ettiğini ve size uygun ürünlerin sadece o mağazada bulunduğunu düşünebilirsiniz. Bu durumda da stiliniz için alışverişi o marka üzerinden ürünlerini inceleyerek yapabilirsiniz.

Marka konusunda kararsızlığa düşerseniz markaların satış mağazalarında bulunan ürünleri inceleyerek bir karara varabilirsiniz. Markaya ait ürünler arasından size uygun olduğunu düşündüğünüz ürünler olursa onları sipariş edebilir ve satın alabilirsiniz. Bunun için stilinizi belirlerken beğendiğiniz bir marka olup olmadığını düşünün ve markayı belirleyin. Belirlediğiniz markanın ismini not alarak gerektiği zamanda kullanın.

Aksesuar Zevkinizi Belirleyin

Aksesuarlar kıyafetleri tamamlayıcı ürünlerdir. Bu sebeple tarzınızı belirlerken aksesuar zevkinizi de dikkate almalısınız. Çünkü kıyafetlerini bu aksesuarlarla tamamlayarak daha şık bir görünüme kavuşursunuz. Bunun için öncelikli olarak hangi aksesuarları kullanmayı sevdiğinizi seçmelisiniz.

Çünkü yüzük kullanmayı sevmezken bileklik kullanmayı sevebilirsiniz ya da kolyeyi tercih ederken küpe takmayı tercih etmeyebilirsiniz. Bunun için stilinizde yer vereceğiniz aksesuarların hangileri olduğuna karar verin. Daha sonra da uygun renklerde ve özelliklerdeki aksesuarları satın alın ya da var olan aksesuarları kullanın. Ancak kıyafet giyimlerinde aksesuarların kıyafetin önüne geçmemesine ve çirkin bir görüntü oluşturmamasına dikkat edin. Çünkü yanlış aksesuar kullanımı şıklığa gölge düşürmektedir.

Örneğin bir elbise de kullanılan kemer elbiseyi şık gösterirken başka bir elbise de çirkin gösterebilir. Aynı şekilde bir küpe elbisenin rengiyle uyumlu olurken taktığınız kolye uyumsuz olarak şıklığınızı bozabilir. Bu gibi detayları göze alarak aksesuarlarınızı belirleyin ve stilinizde kullanın.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı