Kıyafet Seçiminde Renk Uyumunun Önemi

Göz alıcı bir kombin yaratmak yaratmanın yolu kıyafet seçiminde titiz olmaktan geçer. Özellikle de eğer çok renkli kıyafetler giymeyi seviyorsanız renklerin birbiriyle uyumlu olması çok daha önemli. Son yıllara baktığımızda gördüğümüz gibi renkli kıyafetler oldukça fazla tercih ediliyor.

Ancak bu renkli kıyafetlerin birbirleriyle uyumunu yakalamak da bir hayli zordur. Hangi renklerin uyum içinde giyilebileceğini ve bu renklerden hangilerini bir arada kullanırsanız başarılı bir görünüm elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken ilk şey tez renginizdir. Kıyafetlerinizin rengi her ne olursa olsun ten renginiz ile uyumlu olduğunda kombin başarılı olmuş demektir.

Bunun tam tersi bir durumda, seçtiğiniz kıyafetler ne kadar birbirleriyle uyumlu olursa olsun ten rengiyle uyumlu olmayan kıyafet sizi rüküş gösterecektir. O nedenle de ten renkleriyle uyumlu kıyafetlere yönelmelisiniz

Birbiriyle Uyumlu Renkler Hangileridir?

Yöneldiğiniz kıyafetin renk uyumuna dikkat etmelisiniz. Alacağınız kıyafet ucuz da olsa renk uyumunu sağladığınızda şık görünmemeniz için hiçbir sebep yoktur. Renk uyumunu sağlamanız içinse öncelikle renklerin kategorileri hakkında bilgi edinmelisiniz.

Renkleri gruplarına ayırmak istersek ortaya şöyle bir gruplama çıkarabiliriz: siyah, bej, beyaz ve gri. Bu nötr renk gruplarını bilmeniz sizi her zaman kurtarır. Kırmızı, sarı ve mavi ise ana renklerdir. Ara renklere baktığımızdaysa bu renkler yeşil, turuncu ve mordur. Bu renklerin en tipik özellikleriyse huzur vermeleridir.

Unutmayın ki üzerinizdeki renkler ne kadar birbirini tamamlarsa o kadar çok fark edileceksiniz demektir. Bunlar birlikte giyebileceğiniz renklerdi. Peki, asla birlikte giymemeniz gereken renkler var mı? Evet var. Örneğin kıyafetiniz siyah renkteyse kıyafetin altına seçeceğiniz ayakkabının rengi kahverengi olmamalıdır. Ama başka ayakkabınız olmadığını da varsayarsak bu kombini kurtarmanın da yolu var. Bu kombine ayakkabı renginiz olan kahverengi takılar takarak yine harika bir görüntü elde edebilirsiniz.

Özet olarak üst kısmınıza koyu renk giydiğinizde alt kısmınıza açık renk kıyafet giymeniz gerekmektedir. Üzerinize pembe renginde gömlek giydiğinizi varsayalım. Bu gömleğin altına giyeceğiniz pantolon ya da etek açık pembe olmalıdır. Açık renk her zaman için koyu renklerle kombin yapılmalıdır.

Bir Kombinde Kaç Farklı Renk Kullanılmalıdır?

Kıyafet seçiminde dikkat etmeniz gerekenlerden biri de renk sayılarında abartıya kaçmamak olmalıdır. Çok fazla renkli giyinmeyi seviyor olabilirsiniz ancak başarılı bir kombin yapmak istiyorsanız tek seferde en fazla üç değişik rengi bir arada kullanabilirsiniz. Böylece daha uyumlu bir giyim elde edebilirsiniz.

Ancak diyelim ki şalınızda ya da eşarbınızda birçok renk bir arada bulunuyor. Bu durumda kıyafetinizin renkleri tek renk seçmeniz gerekir. Bu sayede eşarbınızın ya da şalınızın yol açtığı renk karmaşasını kıyafetlerinizle durdurmuş olursunuz. Zaten rengarenk olan bir eşarbın altına renkli kıyafetler giymek sizi hiç de hoş görünmeyen bir giyim tarzına götürmüş olacaktır.

Özetle kıyafetlerinizde tek bir kısmın baskın renklerde olmasını sağlamalısınız. Bunu sağlamadığınızda yani üzerinizde birçok renk birlikte bulunduğunda karşınızdaki insanların gözleri yorulur. Bunun haricinde tek renk kıyafet giyiyorsanız da çantanızı ya da ayakkabınızı mutlaka değişik renklerde seçmeniz gerektiğini unutmayın.

Bir Kombinde Kaç Farklı Renk Kullanılmalıdır

Ten Renginize Göre Size Yakışacak Renkler

Kıyafetlerde ten renkleriyle kıyafet renklerinin uyumundan söz etmiştik. Bu konuyu daha fazla açarsak şöyle diyebiliriz: açık tenlilerle koyu tenlilerin giyimleri farklı olmalıdır. Buna dikkat etmediğinizde üzerinizdeki kıyafet size yakışmayacaktır. Açık renkli tenler pembe, siyah, mor, krem, gri, kırmızı ya da yeşil renkleri tercih edebilir. Eğer teniniz kumralsa kahverengi, yeşil, mor, gri ya da lacivert tonlarını tercih edebilirsiniz.

Ayrıca hardal ya da krem rengindeki kıyafetlerin de size çok yakışacağını belirtmeliyiz. Ancak teninizin esmer olduğunu söylerseniz bu renkleri bir kenara atmalısınız. Eğer teniniz ve saçınız koyu renkliyse çok daha açık renkli kıyafetlere yönelin. Pudra tonunda bir pembe, açık kırmızı, açık yeşil ve mavi ya da açık beje sahip kıyafetler tam size göre. Bunun dışında fildişi renkli kıyafetlere de yönelmenizde bir sakınca yok.

Şimdi de koyu tenli ama açık renk saçlı olduğunuzu düşünelim. Bu durumda turuncu, beyaz, koyu yeşil ve koyu mavi, ya da hardal renkleri gardırobunuzda yer alabilir. Teniniz açık ve saçınız da sarıysa yöneleceğiniz renkler koyu tonlar olmalıdır. Çünkü bu durumda açık tonlar seçerseniz uyumsuz olmanın yanında bir de dışarıya hasta gibi görünebilirsiniz.

Tüm bunların haricinde koyu tenliyseniz ve koyu renkli saçlarınız varsa en şanslı kesimde yer alıyorsunuz diyebiliriz. Seçeceğiniz kıyafetin rengi ne olursa olsun size yakışır. Siyah, mor, pembe ya da mavi seçmenizse sizi oldukça şık gösterir. Özetle seçeceğiniz kıyafetlerin rengini sahip olduğunuz ten rengi neyse ona göre seçmelisiniz. Seçiminizi buna göre yaptığınızda her türlü kombini size yakışacak şekilde tasarlayabilirsiniz.

Aksesuarlarda Renk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kıyafetlerinizi ayarladınız, şimdi sıra aksesuar seçimlerinde. Bu seçimde dikkatli olursanız çok daha şık bir hale gelebileceğiniz gibi tüm uyumlu kıyafetlerinize rağmen çok kötü bir görüntüye de bürünebilirsiniz. Bu nedenle en çok dikkatli olmanız gereken nokta aksesuarlardır. Aksesuarlarınızın boyutunu iyi seçmelisiniz. Günümüzde oldukça moda olan büyük ve kalın olan takılar tüm kıyafetinizin önüne geçer.

Ayrıca aksesuar sayılarını da çok fazla tutmamalısınız. Tüm kolunuzu kalın bileziklerle doldurursanız insanlar sizin kıyafetinize değil kollarınıza bakar. Renk konusunda ise üzerinize giydiğiniz kıyafete göre seçim yapın. Kıyafetinizden daha açık renkli ya da kıyafetinizden daha koyu renkli takılar seçebilirsiniz. Eğer kıyafetinizde dekolte varsa daha sade renkli takılar almalısınız. Tek renkten oluşan takılar kıyafetleriniz ile ayarladığınız şıklığınızın tamamlayıcısı konumunda olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı