Bahar Sezonu Öncesi Satın Alabileceğiniz Ceket Modelleri

Bahar ayları, gündüzleri ılık, akşam üstleri serin geçmektedir. Hal böyle olunca, gündüz kalın montlarla dışarı çıkıldığında sıcak, akşamları da gündüzden giyilen ince hırkadan soğuk hissedilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için üretilmiş, geçiş dönemi ceketleri, sizleri hem sıcaktan hem soğuktan koruyarak stilinizi her zaman göz önünde tutmanıza yardımcı olmaktadır.

Her marka ve modelin kendisine özgü ceketleri, bahar sezonunda çıkmaktadır. Bu sezonda moda olacak ceketler arasında pek çok farklı kesim görülmektedir. Ceket seçimi yaparken, kendi vücut hatlarınıza uyması kadar moda olmasına ve insanlar tarafından beğenilmesine de dikkat edilmesi gerekir. Büyük küçük tüm markalar, kendi üretimi ve tasarımı olan ceketleri, bahar sezonunun hemen öncesinde insanların beğenisine sunarlar.

Bahar Sezonunda Tercih Edebileceğiniz Ceket Modelleri

Zamanı asla geçmeyecek olan blazer ceketler, hem size resmi bir hava katacak, hem de bahar aylarında rahat etmenizi sağlayacaktır. Günümüzün en popüler blazer ceketleri, bu sezon deri malzemeden yapılmış olanlardır. Özellikle vücut ölçülerinize uygun, kesimi ve derisi kaliteli blazer ceketler, bahar aylarında stilinizi göstermenizin kolay bir yolu olacaktır.

Tüvit kumaşlar, hem sizi sıcak tutacak hem de şıklığınıza yardımcı olacak ürünlerdir. Tüvit ceket olarak da adlandırılan, tüvit kumaşlardan üretilmiş ürünler renk geçişlerine ve desen farklılıklarına sahip olarak üretilebilmektedir. Günümüzde, iki renkli ve renklerin birbirinin içinde kaybolduğu, mor, turuncu, siyah ve beyaz renklerdeki tüvit ceketler çok modadır. Kibar bir stile sahip olanların denemesi gereken tüvit ceket, resmi kıyafetlerinize çok yakışacaktır.

Desenli puf montlar hayatımıza kısa bir süre önce moda olarak geri geldi. Puf olmaları, hem sıcak hem soğuk dengesini sağlamaya yardımcı olmaktadır. Özellikle ince puf montlar, bu bahar döneminde, sizlere dilediğiniz konforu sağlayacaktır. Spor kombinlerinizde, ayağınıza bir çift spor ayakkabıyla kolayca çıkabilecek modeller arıyorsanız, desenli puf montları tercih ederek, stilinize rahatlık katabilirsiniz.

Kapitone ceketler, kumaşın baklava desenleriyle şekillendirilmesiyle ortaya çıkar. Son derece klas ve elit bir görüntü sağlayan kapitone ceketler, aynı zamanda zengin de göstermektedir. Deri ve kumaş olarak iki farklı seçeneğini kullanabileceğiniz kapitone ceketlerde, sezonda en çok moda renklerden olanların tercih edilmesi göz dolduracaktır.

Safari stili adı verilen ceketler, hafif bir kumaşa sahiptir. Kalça hizasına kadar inen bu ceket tipi, bazı modellerde farklılık göstererek belden kemerli de olabilmektedir. Son derece kullanışlı olan kumaşı sayesinde, stilinizi canlandırırken, günlük hayatınızda da kullanabilmenizi sağlamaktadır.

Ceketlerle Oluşturacağınız Bahar Kombin Önerileri

Sezonun trendi deri ceketlerle, klasik ve spor olarak iki farklı kombin yapabilirsiniz. Özellikle renkli olarak bilinen taba, bordo deri ceketlerle spor kombinlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Spor ayakkabılarla çok şık bir duruş yakalayacağınız bu ceketlerin yanında siyah deri ceketleri, klasik ayakkabılarla birleştirerek stilinizi modernleştirebilirsiniz.

Tüvit ceketleri, beyaz bir basit tişört ve siyah bir pantolonla da birleştirebilir, gösterişli bir gömlek ve etekle de birleştirebilirsiniz. Özellikle günlük stilinizi yansıtırken sizlere güç katacak olan tüvit ceketler, kumaşları gereği, sizleri hem sıcak tutacak hem de rahat etmenizi sağlayacaktır. Dilerseniz ceket etek takımları da alarak, tüvit kumaşı bütünlüklü olarak kullanabilirsiniz.

Puf montlar, sadece spor kombinlerde şıklık yaratmanızı sağlamayacak, aynı zamanda günlük stil yerine gece hayatınızda da sizlere ayrı bir farklılık katacaktır. Gece elbisenizin üzerine alacağınız puf montlar, salaş görüntüyü sağlamanıza yardımcı olacaktır. Kapitone ceketleri, daha çok kot pantolon ve gömleklerle tercih edebilir, üzerine bir şal bağlayarak, şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

Safari ceketleri, rengine göre seçerek, günlük şıklığınıza ekleyebilirsiniz. Özellikle aynı renkte pantolon ve ayakkabıyla, safari ceketleri tercih ederek, baştan aşağı renklere bürünebilirsiniz. Yüksek bel mom Jean bir pantolon ve içerisine bir kazak giyerek, üzerinize safari ceketler alabilirsiniz.

Ceketlerle Oluşturacağınız Bahar Kombin Önerileri

Vücut Tipine Uygun Ceket Modeli Nasıl Seçilir?

Vücudumuzun şekli, bizleri belirli bir moda algısını uygulamak zorunda olmaya itmez. Bu yüzden, kendinize yakışacak olanları seçerken onlardan yardım almanız gerekir. Yine herkes, kendi vücudunu iyi tanıyarak, kendisine uygun mont seçeneklerini kolaylıkla değerlendirebilmektedir. Renk olarak sezonun trendlerini ya da modası geçmeyecek lacivert, siyah, kahverengiyi kullanabilirsiniz.

Omuzları geniş, beli ince, kalçaları geniş olanlar, yani kum saati formuna sahip olanlar, belden oturan ve bele vurgu yapan ceketleri tercih edebilir. Böylelikle omuz ve kalçanın oranı arasında, belin inceliği daha çok göze batacaktır. Vücudun öne çıkan noktasında bir kemer kullanarak, hem kalçalarınızı hem de basenlerinizi saklayabilirsiniz.

Dar omuz ve belin yanında geniş kalçalar eşlik eden armut tipler için, omuzlarını geniş gösterecek vatkalı ceketler son derece uygundur. Görsel illüzyon yaratarak, belinize dikkat çekmenizi sağlayacak, omuzlarınızın geniş olduğunu gösterecek ceket modelleri, sizlere hem boy hem de vücut oranı sağlayacaktır.

Geniş omuz, bel ve ince bacaklara sahip olan elma tipi insanlarsa, vücutlarının üst kısmının dengelenmesini sağlayacak ceketler tercih edebilir. Bomber ceketler, kot ceketler bu alanda onlara çok yardımcı olacaktır. Özellikle bütüncül bir kıyafet rengi seçerek, dış giyime önem verilirse çok daha dengeli bir vücut hattı ortaya çıkmaktadır.

Zayıflığından dert yananlar, kendilerinin en ince noktasına dikkat çekmek isteyen dikdörtgen tipliler, bellerinde kemeri bulunan, dizlerine ya da kalça altına kadar uzanan ceketleri tercih edebilir. Dilerse önünü açık bırakarak, devamında düğmeleri kapalı bile tutabilir. Düz bir vücut algısını, beldeki kemerle kırabilir.

Ters üçgen adı verilen vücutta, omuzlar geniş fakat kalçalar dardır. Böyle bir vücut tipi için geniş vatkaları kullanmak son derece yanlış olacaktır. Zaten geniş olan kısmı daha dar göstermeye çalışılmalıdır. Baseni var gibi gösterecek, peplumlara sahip, kalça kısmına dikkat çeken türdeki ceketler çok daha iyi duracaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı