Özel Davetlerde Dikkat Çekmenizi Sağlayacak Abiye Modelleri

Özel davetlerde, kendinizi olduğunuz gibi anlatabilecek elbiseleri tercih etmeniz, çevrenize hem mesaj vermenize hem de moda anlayışına sahip olduğunuzu göstermeye yardımcıdır. Her insanın kendisini anlatan abiye seçenekleri farklıdır. Vücut tipleri, bacak boyları, renk seçimleri kişiden kişiye değişebilmektedir. Hal böyle olunca, moda ve trend çerçevesinde düğünlerde, nişanlarda ve özel davetlerde giyilecek elbise seçeneği çoğalmaktadır.

Kadınlar kıyafet tercihi yaparken ilk olarak yılın iddialı ve göz kamaştırıcı renklerine yönelmelidir. Abiye elbiseler zaten özel günler için alınmakta ve uzun süreli giyilecek sınıfına girmemektedir. Bu nedenle dönemin moda anlayışına ve renklerine uygun seçimler yapmak, zamanın en modern ve klas moda anlayışına sahip olduğunuzu gösterecektir.

Söz ve Nişanda Tercih Edilebilecek 2020 Abiye Modelleri

Söz ve nişanlar, ev ortamında ve dış mekanda yapılmak üzere günümüzde ikiye ayrılmaktadır. Mekanın büyüklüğüne, gelen kişi sayısına, organizasyonun büyüklüğüne göre seçilecek abiyeler de çeşitlenmektedir. Günümüzde sadece nişanlanacak ya da sözlenecek kız değil, yakın arkadaşları ve ailenin kadınları da abiye tercih edebilmektedir.

Bu senenin abiye kıyafetleri arasında sade şıklık öne çıkmaktadır. İp askılı abiye modelleri çokça tercih edilmektedir. Sade bir askılı abiye yerine, göğüs bölümünde ve kol çevresinde detayları olanlar bu sene çok daha modadır. Aynı zamanda uzun boylu ve zayıf kadınlar içinse, balık elbisenin diz altında biteni bu sene sıkça tercih edilmektedir.

Dış mekanlarda yapılacak olan söz ve nişanlarda, tercih edilebilecek elbiselerin etek genişlikleri artırılabilir. Yanı tül ve kabarık etekler de kullanılabilir. Böylece esas kızın kim olduğu çok daha kolay anlaşılabilir. Özellikle pudra rengi ve somon bu sene de abiyelerde kendisini göstermektedir. Fuşya renginin yanında, fildişi ve kırık beyaz da abiye elbiselerde tercih edilerek, günün şıklığını fotoğraflarda kolaylıkla anı olarak bırakabilecektir.

Abiye modelleri seçilirken saçların nasıl toplanacağına karar verilmelidir. Omuz kısmında detayları olan bir elbisede, saçlar biraz daha derli toplu olduğunda, çok daha şık görüntüler ortaya çıkacaktır. Aynısı derin sırt dekolteleri için de geçerlidir. Bunun yanında askılı abiyelerde örgü ve dağınık toplanmış saçlar da son derece dikkat çekmektedir.

Abiye Modasında 2020 Trendleri Nelerdir?

2020 yılındaki abiyelerin en büyük özelliği, eskiden gelen abiye terimini yıkmasıdır. Değişen moda anlayışı ve yalınlığa dönüş içerisinde, çok daha sade ve havalı kıyafetlerle de şık olunabileceği kanıtlanmıştır. Özellikle fırfırlar ve kumaş oyunlarıyla elbiselere katılan çeşitlilik, pul ve payet işlemelerinden çok daha fazla tercih edilmektedir. Bunun yanında, parlak ve ben buradayım diyen renkler yerine artık daha sade, yumuşak tonlar abiyelere yön vermektedir.

Bu senenin en çok sevilen ve kullanılan detaylarından birisi de tüylerdir. Otriş tüyü yerine daha uçuş uçuş olan tüylerin, kol ve etek ağızlarına yerleştirilmesi, dans ederken, hareket ederken elbiseye hem hava hem de hareket katmaktadır. Püsküller de elbiselerin hareketli görüntüsünü destekleyen bir başka trenddir. Bu trendi kullanmak isteyenler, uzun yere kadar inen bir elbise tercih edecekse, mutlaka kat püsküllü olan modelleri de incelemelidir.

Halter yaka adı verilen abiyeler, 2020’de kadınların üzerinde göreceğimiz modeller arasındadır. Özellikle elbisenin vücuda daha rahat oturmasını ve dilenen ölçüde dekolte verilmesini sağlayan bu elbiseler, tüm gece eğlenirken rahat etmenize de yardımcı olacaktır.

Sadeliğin ön plana 2020’de de çıktığından söz etmiştik. Özellikle düz renkler, bu sene abiyelerin en çok üretileceği alan olarak bilinmektedir. Kırmızı, siyah ve lacivert gibi vazgeçilmez abiye renklerinden bu yıl düz kumaşlardan tercih edebilirsiniz. Dilerseniz saten ve pürüzsüz, dilerseniz robadan elbiselerle şıklığınızı her yerde konuşturabilirsiniz.

Abiye Modasında 2020 Trendleri Nelerdir?

Abiye Kıyafetlerde 2020 Desen ve Modası Nedir?

Desenler ve moda arasındaki ilişki günümüz moda anlayışında da son hız devam etmektedir. Vintage dantel işlemeler, bu senenin abiye kıyafetlerinde oldukça sık kullanılmaktadır. Göğüs bölgesinde, kollarda ve etek uçlarında kullanılan vintage tarz dantel figürleri, genellikle kırık beyaz, pudra pembesi, fildişi rengi kumaşlar üzerinde en şık halini göstermektedir. Eskiyi anımsatan bu desenler, zaten kadınlarda da bu esintiyi yaşatabilmek üzere geliştirilmiştir.

Kalın kumaşlar, belden a kesim inen, brokar desenli kumaşlar ve abiyeler de bu sene çok moda. Özellikle açık renklerde tercih edilebilecek bu desen, hem sofistike hem de elit bir görüntü sergilemenize yardımcı olacaktır. Eskide kaldığı sanılan bu desen, yine bu sene en çok tercih edilenler arasında yerini almaktadır.

Fırfırlar, kıyafetlere pul ve payetlerle hareket kazandırmanın alternatif yolu olarak abiye sektöründe kullanılmaktadır. Elbiselere kibar bir hava katmak için kullanılan, boyundan başlayarak çeşitli yerlerde de devam eden fırfırlar, kıyafetlerinize farklı bir hava ve yaşanmışlık katacaktır. Uzun kollu abiye tercih eden kadınlar, geniş omuz detayları olanları bu sene kullanabilir. Dilediğiniz etkiyi almak istediğiniz elbiselerde de bu sene hayal tül çok moda olacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı