Ofiste Şık Olmanın Yolları

Günümüzün büyük bir bölümünü iş yerlerimizde geçiriyoruz. Hayatımızın büyük bölümünü oluşturan iş hayatımızda birçok sebepten ötürü şık olmamız gerekiyor. Peki, şık olmamız neden gerekiyor? Kıyafetlerimize önem vermemiz gerekli mi? Bunun cevabını evet olarak verebiliriz. Çünkü kıyafetimize verdiğimiz önem hem kendimize hem de diğer çalışanlar ile müşterilerimize verdiğimiz önemi gösterir.

Yani kıyafetlerimize verdiğimiz önem karşımızdakilere gösterdiğimiz saygı ile eş değerdir. İnsanlar sizin önce dış güzelliğinize yani kıyafetlerinize bakar. Günümüzde kariyerimiz bile kılık kıyafetlerimizden sonra gelir. Peki, şık olmanın yolları nedir? Hem modaya uymak hem de kendimizi sıkmadan güzel görünmek mümkün müdür? Aslında minik detaylar sayesinde tüm istediklerimizi gerçekleştirebiliriz.

Ofis Şıklığı İsteyenler Hangi Parçaları Tercih Etmelidir?

Eğer iş hayatında sürekli müşteriler ile bir ilişki içerisinde olmanız gerekiyorsa klasik kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Bu kıyafetleriniz tabii ki de dışarıda giydiğiniz kıyafetlerden farklı olmalıdır. Bunun için evinizde gardırobunuza işinizde giydiğiniz kıyafetleriniz için ayrı bir bölüm ayırmanızı öneriyoruz. Bu bölüme klasik parçaları yerleştirerek iş için yaptığınız hazırlıkların süresini kısaltabilirsiniz.

Klasik parçalar içinse kesimi dar olan etekler ve ceketleri tercih edebilirsiniz. Etek giymeyi sevmiyorsanız yine dar kesimli bir ceketin altına klasik bir pantolon giyebilirsiniz. Ceketinizin altına ise bir gömlek tercih etmelisiniz. Ancak klasik giyim dediğimiz için aklınıza hemen siyah, lacivert ya da gri gibi karanlık renkler gelmemeli. Ekose takımları, ince kumaşlı pantolonları, capcanlı renge sahip pantolonları veya kalem etekleri de bu kategoride sayabilir ve iş yerinizde giymek için tercih edebilirsiniz.

Kıyafetlerinizde etek giymeyi düşünüyorsanız eteğinizin boy seçimi de büyük önem taşıyor. Bacağınızın görüntüsüne güveniyor olsanız da eteğinizin boyu iş yerinizde dizinizin çok fazla üzerinde olmamalıdır. En doğru etek boyu olarak dizinizin hizası veyahut dizin hafif üzerini tercih etmelisiniz.

Zaten modaya baktığımızda da mini eteklerden çok midi yani orta kısalıkta eteklerin revaçta olduklarını görüyoruz. Ayrıca etek seçiminde darlığa da dikkat etmelisiniz. Sabahtan akşama kadar iş yerinizde aynı kıyafetinizle oturacağınız için eteğin çok dar olması hareketlerinizi kısıtlar. Bu nedenle eteğin darlığını da normal ayarlamalı, çok dar kesimlere yönelmemelisiniz.

Ofis Şıklığında Ayakkabı/Aksesuar Seçimi

Ofiste kıyafetinizi en iyi tamamlayan parçalar kuşkusuz çantanızdır. Her dışarı çıktığınızda ve işe her gittiğinizde sizin için vazgeçilmez olan çantaları seçerken dikkatli olmalısınız. İsterse dünyanın en büyük modacısı tarafından tasarlanmış olsun, eğer sizin ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa o çantayı kullanmamalısınız. Çanta seçerken kıyafetinize uyumlu olmasına ve kullanışlı olmasına özen göstermelisiniz. Bu bakımdan seçeceğiniz çantanın rengi de oldukça önemlidir. Bu yüzden de her kıyafetinize uyumlu olacak çantalar seçmelisiniz. Hatta birkaç tane farklı tonlarda çantalarınızın olması çok daha iyi olacaktır.

Ofiste sizin şıklığınızı tamamlayacak olan son noktaysa aksesuarlardır. Seçeceğiniz aksesuar sizi günün en şık kadını yapabileceği gibi en rüküşü de yapabilir. Bu yüzden de dikkat etmenizde fayda var.

Peki, aksesuar seçimini nasıl yapmalısınız? Her ne kadar gündelik hayatımızda birçoğumuz parlak renkli ve büyük-gösterişli aksesuarları kullansak da iş hayatımızda farklı olmak zorundayız. İşe giderken parmağımıza çok şatafatlı yüzükler yerine son derece sadece yüzükler, inci bir küpe ve yine son derece ince olan kolyeler seçmelisiniz. Ancak yine de son yılların modası olan kalın kolye ve yine kalın olan bileklikler de seçimleriniz arasında yer alabilir. Bu aksesuarlar da özellikle siyah kıyafetlerde oldukça havalı olmanızı sağlayacaktır.

Ofis Şıklığında Ayakkabı Aksesuar Seçimi

Hem Şık Hem Rahat Olmak İçin Öneriler

İşe giderken seçeceğiniz kıyafetlerin şık olmasının yanında son derece rahat olmasına da dikkat edin. Unutmayın ki görünüşünüzün güzel olmasının yanında işinizde başarılı olmanız da gerekiyor. Bu da rahat hareket edebilmenize bağlıdır. Teninizi sıkarak neredeyse nefesinizi kesen kıyafetleri kesinlikle seçmeyin.

Zaten bu kıyafetler rahat hareket etmeyi kesmesinin yanında sağlığınız için de oldukça zararlıdır. Ayrıca kıyafetinizi satın alırken kumaşlarına da dikkat edin. Satın alacağınız kıyafetin kumaşı sizi kaşındırabilecek özellikte olmamalıdır. Bu kumaşların kalınlığını ve inceliğini de doğru seçmeniz gerekiyor. Eğer çalıştığınız yer örneğin kışın ısıtma sistemi çok iyi çalışan bir yerse kıyafetinizi ona göre daha ince seçmelisiniz.

Tüm bunların yanında pantolon seçiminizde de 1970’li yılların pantolon kesimlerine bakarak seçim yapabilirsiniz. Bol paçalara sahip, capcanlı renkleri olan bu pantolonlar sizi şık göstermenin yanında tüm gün rahat rahat çalışabilmenize de olanak tanır. Ayrıca bluz seçimi de rahatlık ve şıklık için elzem olan kıyafetlerdir.

Ancak bluz ya da gömlek seçimlerinde dekoltenize ve çamaşırlarınızın görünüp görünmediğine de dikkat edin. İş yerlerinde rahat çalışabilmenin yolu biraz da bunlardan geçiyor. Bu sezona baktığımızda desenli olan gömleklerin ve bluzların oldukça moda olduğunu görüyoruz. Özellikle bebe yakalı gömlek seçimleri eğer takım elbise giyiyorsanız sizin kurtarıcınız olacaktır. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi daha zayıf ya da daha şık görünmek için kıyafet seçimi yapmamalı, seçimlerinizde rahatlık ve sağlığınızı da düşünmelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı